Reageren met een privé-bericht

Als u een bericht heeft ontvangen in de alert-groep is het, als u wilt reageren, vrijwel nooit de bedoeling dat die reactie naar de hele groep gaat. Tenslotte is zo'n reactie zelden urgent en van belang voor de gehele groep. Maar er kunnen allerlei redenen zijn waarom u wél een privé-berichtje wilt sturen naar de afzender van het bericht.

De manier waarop u dat kan doen verschilt per type telefoon: voor een iPhone gaat dat anders dan voor een telefoon met Android. Voor beide soorten telefoon vindt u onderstaand de benodigde aanwijzingen.

Android

Helemaal bovenaan een bericht staan de gegevens van de afzender van elk bericht. Ga naar het bericht waar u op wilt reageren en klik die gegevens aan. Zie plaatje-1.

Er verschijnt nu een menu, zie plaatje-2


In dat menu kunt u uit vier mogelijkheden kiezen, de tweede is: "Bericht aan;", gevolgd door de gegevens van de afzender.
Klik die tweede mogelijkheid aan, om een privébericht te typen. Dat verschijnt dus niet (en dat is ook niet de bedoeling!) in de groeps-berichten, maar wordt alleen door die ene geadresseerde ontvangen.

iPhone  

Ga naar het bericht waar u op wilt reageren en tik dat aan.
Er verschijnt nu een menu, zie plaatje.


Kies "Privé antwoorden".